Blog

Alkoholrelateret demens

30. juni 2021

Blandt plejepersonale er det ofte en udfordring at hjælpe personer med alkoholrelateret demens. Der opstår hyppigt etiske dilemmaer og indimellem uenighed om, hvordan personen bedst kan hjælpes.

Alkoholrelateret demens er ikke en veldefineret diagnose, og personen vil ofte have flere samtidige udfordringer i relation til psykosociale forhold, kronisk sygdom og kognitive skader. Et mangeårigt overforbrug af alkohol kan have medført, at personen har ’brændt mange broer’ og derfor har et sparsomt netværk af venner og familie.

Plejepersonale kan opleve det vanskeligt at balancere mellem personens selvbestemmelsesret og på samme tid opretholde værdige forhold for både personen med demens og medarbejderne på arbejdspladsen.

Lene Holst Andersen underviser i webinaret Alkoholrelateret demens om alkohol i Danmark, kønsforskelle, Wernicke-Korsakoffs Syndrom og alkoholrelateret demens. Hun anbefaler den personcentrerede omsorg i plejen og understreger vigtigheden af sufficient ernæring og opmærksomhed på personlig hygiejne og den øgede risiko for depression.

Webinaret afsluttes med spørgsmål til refleksion, som med fordel kan anvendes til faglige drøftelser i en personalegruppe og en litteraturliste.

Se webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP