Blog

At skabe hjemlige omgivelser

11. januar 2022

Når en person flytter på plejehjem, har familien og medarbejderne en stor opgave i at hjælpe personen til at finde sig godt til rette, og skabe hjem i nye omgivelser. På mange plejecentre er der stort fokus på at indrette det nye hjem med billeder, møbler og genstande, som betyder noget særligt for personen, der flytter ind.

Ergoterapeut og lektor Hanne Lindberg Nejsum argumenterer for, at udover disse tiltag i den fysiske indretning, så er det væsentligt at inddrage og samarbejde med borgeren om hverdagens gøremål. Det har afgørende betydning for personens oplevelse af hjemlighed.

Her er medarbejderens opgave at fremme livgivende relationer og borgerens selvbestemmelse. Når medarbejderne medtænker både de fysiske, psykiske og sociale behov i indretning og atmosfære, så har personen mulighed for at leve et aktivt og meningsfuldt liv på plejehjemmet.

I webinaret At skabe hjemlige omgivelser sondrer Hanne mellem hjælpekultur og samværskultur, og giver gode råd til, hvordan en samværskultur kan styrkes, så beboerne oplever en højere grad af livskvalitet og mellemmenneskeligt samvær i hverdagen. Se webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP