Blog

Basal og specialiseret palliativ indsats

10. maj 2022

I ældre- og demensomsorgen opstår ofte spørgsmål og tvivl om forskellen på den basale palliative indsats og den specialiserede indsats. Hvem har ret til specialiseret palliativ indsats? Hvem afgør dette? Og er der særlige kriterier for at modtage specialiseret palliativ indsats?
I webinaret Basal og specialiseret palliativ indsats underviser udviklingssygeplejerske MKS Heidi Krohn Didriksen fra Hospice Søholm i Aarhus om den palliative indsats i Danmark, hvor hun tager afsæt i Anbefalinger for den palliative indsats 2017.

Hun beskriver, hvornår den basale palliative indsats bør starte og giver gode råd til metoder og værktøjer der med fordel kan anvendes i det tværfaglige samarbejde. Heidi fortæller, hvor den basale palliative indsats finder sted og hvordan fælles målsætninger og samarbejde med pårørende kan løfte kvaliteten i indsatsen.
Efterfølgende beskriver Heidi Krohn Didriksen den specialiserede palliative indsats og hvilke kriterier, der ligger til grund for at modtage specialiseret palliativ indsats. I webinaret beskrives, hvordan samarbejdet mellem det basale og specialiserede niveau kan foregå til gavn for borgeren med behov for palliativ indsats.
I slutningen af webinaret stilles tre spørgsmål til refleksion, som med fordel kan reflekteres i en gruppe.
Se webinaret HER
Som +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Palliation

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP