Menu
Services
Om Resopti
Blog
Kontakt
Webinarer
Webinarer
+Medlem samling
Bliv medlem
Min profil
Services
Om Resopti
Blog
Kontakt
Webinarer
Webinarer
+Medlem samling
Bliv medlem
Min profil
Blog
ABCDE
18. februar 2021
Med den stigende kompleksitet og øgede mængde opgaver i kommunernes ældrepleje, følger også behovet for systematiske arbejdsmetoder, som kan sikre …
Ændringsskemaet
2. februar 2021
Når forskellige faglige grupper skal samarbejde om tidlig opsporing af begyndende sygdom hos borgere i ældre- og demensomsorgen, er det nødvendigt …
At facilitere refleksion – spørgsmålstyper
18. januar 2021
Når den faglige refleksion skal rammesættes i ældre- og demensomsorgen er det væsentligt, at facilitatoren mestrer både etiske og didaktiske overve…
At facilitere refleksion – en vej til forbedrede handlinger
5. januar 2021
Når der efterspørges kulturforandringer i ældre- og demensomsorgen, er det nødvendigt med initiativer på alle niveauer. Også på institutionsniveau …
Hjulet
16. december 2020
Som et led i den samlede indsats med tidlig opsporing er der behov for validerede og let anvendelige redskaber, som sundhedspersoner kan bruge i ar…
Triage
16. december 2020
Tydelige prioriteringer af indsatserne i ældre- og demensomsorgen kan understøttes af en triageringsmetode. Triagering er en systematisk måde at sa…
NORD redskabet
1. december 2020
Behovet for beskæftigelse og følelsen af at være til nytte forsvinder ikke – heller ikke hos personer med demens. Oplevelsen af at hjælpe og være t…
Paradoksledelse i ældre- og demensomsorgen
4. november 2020
At navigere som leder i ældre- og demensomsorgen kan kun de, som holder sig oprejst mellem gode og svære dage, der er kendetegnet af alt fra balan…
Tidlig opsporing af begyndende sygdom (TOBS)
7. oktober 2020
Med den store stigning af ældre borgere arbejder både kommuner og almen praksis målrettet med Tidlig opsporing af begyndende sygdom. Den tidlig…
Det levede liv – om livsformer og rollemønstre
22. september 2020
I ældre- og demensomsorgen er arbejde med livshistorie vundet frem, og mange steder arbejdes ihærdigt med at implementere systematiske metoder til…
Tværsektorielt og tværprofessionelt samarbejde – del 2
9. september 2020
I sidste nyhedsbrev om Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde del l, blev du introduceret til begreberne Det nære og sammenhængende sundhe…
Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde – del 1
26. august 2020
Det kan være en labyrint at finde rundt i, når der skal skabes overblik over de forskellige involverede parter i det nære sundhedsvæsen ved en bor…
Neuropædagogik
10. august 2020
Psykolog og professor Tom Kitwood, har givet os en særlig god fremgangsmåde at følge, når vi ønsker at kende en person med demens, som vi skal hjæ…
Testamente
22. juli 2020
Ofte opstår der spørgsmål om Testamente, værgemål og fremtidsfuldmagter blandt pårørende og plejepersonale i ældre- og demensomsorgen. De fles…
Værgemål
8. juli 2020
Der kan oprettes et værgemål, hvis en voksen person af helbredsmæssige grunde ikke kan varetage egne økonomiske eller personlige interesser. Det b…
Fremtidsfuldmagt
24. juni 2020
Spørgsmålet om, hvem der skal varetage sine interesser, hvis man en dag bliver ude af stand til at tage vare på sig selv, kan være vanskelig at ta…
ACP samtalen
10. juni 2020
”Det lyder skræmmende med sådan en dyster dødssamtale….”, sådan er Advance Care Planning (ACP) samtalen fejlagtigt opfattet af mange. Men, ACP…
De sidste uger, dage og timer
27. maj 2020
”…det sværeste er, når de pårørende spørger: Hvor lang tid er der igen? Hvornår dør han?… for jeg ved det jo ikke”… sådan fortæller plejehjemspe…
Intimitet og seksualitet hos ældre
13. maj 2020
”…Vi ved jo godt, at det er der… og at der foregår noget…, men vi ved ikke rigtigt, hvordan vi skal komme ind på det … Kunne du ikke lave et webi…
Sansestimulation
29. april 2020
Interessen for sansestimulation i ældre- og demensomsorgen er skærpet i denne tid. Medierne fortæller om beboere på plejecentre, som er afskåret f…
Palliation – den sidste tid
15. april 2020
”….jeg ved ikke om det er for meget at bede om…” – Sådan beskriver Julie Rubow nogle af de tanker, der optog hende, da ægtefællen, Bjørn Rubow lå …
Højrisikojobs under COVID-19 i ældre- og demensomsorgen
30. marts 2020
I ældre- og demensomsorgen har situationen omkring COVID-19 forandret hverdagen markant for både borgere, pårørende og medarbejdere. Aldrig før ha…
Spørgsmål og svar om COVID-19
18. marts 2020
Både Statsministeriet og sundhedsmyndighederne melder klart ud i disse dage. ??Vask dine hænder tit eller brug håndsprit, host og nys i dit ær…
VIPS rammesætning
11. marts 2020
Teorien om Personcentreret omsorg er kendt af de fleste, som arbejder i ældre- og demensomsorgen i Danmark. De seneste års fokus på demens har aff…
Samarbejde med pårørende
26. februar 2020
Et tæt samarbejde med pårørende er ofte nøglen til at skabe en god hverdag for personer med demens. Pårørende ligger inde med mange års kendskab o…
Magtanvendelse i demensomsorgen
11. februar 2020
Omkring på landets plejecentre og i hjemmeplejeområder arbejdes der lige nu med at forholde sig til de nye regler for Magtanvendelse og andre indg…
Demens og tandpleje – tegn på sygdom
29. januar 2020
Indimellem kan jeg have så travlt i hverdagen, at jeg glemmer at række ud efter de redskaber, som allerede er udviklet til at kvalificere mit arbe…
Demens og tandpleje
15. januar 2020
Forestil dig, at du er træt og sidder halvt afklædt på en badebænk i et rum med hvide vægge. En person du ikke kan genkende, kommer hurtigt hen mo…
Organisation, der viser omsorg
2. januar 2020
Kan en organisation vise omsorg? Tjoooo, mon ikke… Når det lykkes, kan det mærkes. Og når det ikke lykkes, kan det i særdeleshed mærkes. Alle, …
Personcentreret omsorg – ‘Best Practice’
16. december 2019
Hvordan ser personcentreret omsorg ud i virkeligheden? – altså når det ikke bare er ord, men når det kommer ud gennem hænder, fødder, hjerte, hjer…
Konflikthåndtering 3
3. december 2019
Når en person med demens reagerer med aggression i form af spyt, spark, slag, krads eller lignende, så ved de fleste i demensomsorgen, at det kan …
Tværsektorielt samarbejde
19. november 2019
”..Jeg kan simpelthen ikke trække mig (som pårørende), fordi der er ikke nogen der tager ansvar for behandlingsforløbet og fokuserer på, hvad der …
Kommunikation og demens 2
6. november 2019
Siger din krop det samme som din mund? Og hvilken betydning har det, hvorvidt der i demensomsorgen er konsensus i sproget? Både som pårøre…
Kommunikation og demens 1
22. oktober 2019
”Der hvor det lykkes, det er der, hvor man møder Bjørn i øjenhøjde, med en oprigtig interesse og med tid…”, sådan beskriver Julie Rubow den ko…
Konflikthåndtering 2
8. oktober 2019
Det kan være vanskeligt at bringe en konflikt ned, når den allerede er optrappet og parterne står stejlt overfor hinanden. I særdeleshed, når …
Konflikthåndtering 1
25. september 2019
”Jeg kan ikke mere, jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme igennem – og jeg er lige ved at blive vanvittig over at blive talt til på den må…
Demens og smerter
11. september 2019
”Der er stor risiko for at overse smerter hos personer med demens – også fordi de kan have så varieret en adfærd og døgnrytme”, skrev en medar…
Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 3
28. august 2019
I denne uge omhandler nyhedsbrevet, ligesom de forrige to nyhedsbreve, Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens (BPSD). Det første …
Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 2
20. august 2019
Som nævnt i forrige nyhedsbrev, har Sundhedsstyrelsen ad flere kanaler igangsat arbejde, der skal udbrede større viden og dybere forståelse for …
Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 1
7. august 2019
Dette og de næste nyhedsbreve fra Resopti omhandler Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens (BPSD) (BPSD er en engelsk forkortelse af ’B…
Ferie med demens
17. juli 2019
Ferietiden er over os – og de fleste kan se frem til en mulighed for at skrue tempoet ned og lade tankerne flyve for en stund… men sådan er de…
Personcentreret omsorg 4 – Blomsten
9. juli 2019
De seneste tre nyhedsbreve har omhandlet dele af psykolog og professor Tom Kitwoods teori om personcentreret omsorg. O…
Personcentreret omsorg 3 – Demensligningen
26. juni 2019
”Jammen jeg kender da slet ikke manden. Han er jo kun hos os i ganske kort tid…” ..sådan lyder det indimellem, når jeg møder personale fra ko…
Personcentreret omsorg 2 – Positivt personarbejde
11. juni 2019
Det sidste nyhedsbrev handlede om risikoen for, at vi i ældre- og demensomsorgen kan komme til at lade elementer af den ondartede socialpsyko…
Personcentreret omsorg 1 – ondartet socialpsykologi
30. maj 2019
Hele ugen har spørgsmålet om relationen mellem børn og voksne i daginstitutioner fyldt en del i medierne – og som forventet også i den politi…
Interview med en pårørende – Sofie
22. maj 2019
Det er helt særligt at få indblik i en pårørendes unikke fortælling om oplevelsen af, at leve med demens tæt på i hverdagslivet. …
Det gode samarbejde
14. maj 2019
Alle ved det og alle vil det: Samarbejdet mellem pårørende og medarbejdere i ældre- og demensomsorgen har afgørende betydning for …
Pårørende og søvn
29. april 2019
Karinas far har demens, men lige nu er hun allermest bekymret for sin mor: ’Jeg tror faktisk ikke, hun har slappet rigtigt af i flere år… i s…
Kognitive funktioner ved demens
29. april 2019
Sofie fortæller om endnu en konsekvens af demens i familien: Nu har min far sagt ja til tre forskellige telefonsælgere…. Så nu abonnerer mine…
Mødet med demens
26. april 2019
Sådan kan det lyde, når demens lister sig ind på en familie: ”Hvis jeg bare havde vidst det…. så kunne det have spar…
Træt, træt, træt som døden
25. februar 2019
Hendes øjne var helt tomme og hun viste med en sammenfalden kropsholdning og sænket hoved, at hun var træt, træt, træt… Hun passede fortsat sit fu…
Hvad er det de kan – de hænder?
25. september 2018
Alle skriger på dem – altså hænderne. Hænder! Hænder!…flere hænder i ældreplejen og demensomsorgen. Men hvad er det egentlig de kan – de hænder?…
Har du mødt hende?
20. september 2018
Hende det uduelige fjols, der ikke har forstand på en skid! Hun fatter bare ingenting om virkeligheden. Altså min virkelighed! Jeg har mødt hende …
Hold en pause – bliv besøgsven
6. september 2018
Ser du, det hele startede med, at jeg ville gøre noget godt for et andet menneske – og så gik det helt anderledes. På hjemmefronten havde vi – end…
Info
+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049
Genveje
Tilmeld nyhedsbrev
Privatlivspolitik
Handelsbetingelser
Modtag nyhedsbrev
Webbureau
ITTP