Blog

Brugerinvolvering i et demensperspektiv

27. oktober 2021

Der er flere årsager til, at involvering af personer med demens kan være vanskelig at praktisere og derfor nedprioriteres. Det kan hænge sammen med, at personer med demens er en stigmatiseret gruppe, som er påvirket af omgivelsernes negative syn, tabu og diskrimination.

For personen med demens kan det betyde, at deres ’stemme ikke høres’ og de dermed forbliver en marginaliseret gruppe. Af ledere og medarbejdere i demensomsorgen kræver brugerinvolvering et oprigtigt ønske om samarbejde, involvering, tilpasning og evnen til at lytte og lære af personen med demens.

I webinaret Brugerinvolvering i et demensperspektiv giver sygeplejerske, ph.d. og docent Diana Schack Thoft fra Professionshøjskolen UCN et indblik i, hvordan det er muligt at arbejde med involvering af personer med demens i praksis.

Diana tager afsæt i sit eget ph.d. studie “INVOLVING PEOPLE WITH EARLY-STAGE DEMENTIA IN QUALITATIVE RESEARCH ABOUT THEIR LIFEWORLD PERSPECTIVES: DEVELOPMENT OF A PARTICIPATORY RESEARCH MODEL”, hvor hun arbejdede med brugerinvolvering af personer med demens. Hun kommer med konkrete anvisninger til, hvordan metoden kan overføres til praksis i demensomsorgen. Diana beskriver et forløb over syv faser, hvilken betydning brugerinvolvering har for personer med demens og hvilke forhold man som medarbejder bør tage højde for i arbejdet med brugerinvolvering. Se webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP