De fire hyppigste demenstyper

0 student

Webinaret De fire hyppigste demenstyper hjælper dig med til at kende forskel på flere demenstyper. Der findes mange forskellige demenstyper, men de fire beskrevne: Alzheimers sygdom, Vaskulær demens, Lewy Body demens og Frontotemporal demens, udgør langt størstedelen af alle demenstilfælde. Webinaret præsenterer typiske symptomer, der kendetegner demenstyperne og beskriver, hvordan de kan komme til udtryk i hverdagen.

I webinaret får du viden om, hvordan det i begyndelsen af demenssygdommens udvikling kan det være forholdsvist tydeligt at se forskelle på demenstyperne, men som sygdommen skrider frem, vil personen med demens udvikle symptomer fra flere demenstyper. Du får indblik i, hvorfor det er væsentligt at skelne mellem demens, adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens (BPSD) (se mere her) og andre sygdomme.

Webinaret stiller spørgsmål til refleksion, som er rettet mod både pårørende og medarbejdere i ældre- og demensomsorgen.

Webinaret indeholder punkterne:

 • Intro om demens
 • De fire hyppigste demenstyper
  • Alzheimers sygdom
  • Vaskulær demens
  • Lewy body demens
  • Frontotemporal demens
 • Spørgsmål til refleksion
 • Litteratur

Efter webinaret har du større viden om de typiske symptomer ved Alzheimers sygdom, Vaskulær demens, Lewy Body demens, og Frontotemporal demens. Du vil være i stand til at skelne mellem demenstyperne og du ved mere om, hvorfor det er væsentligt at kende forskel på demens, adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens og andre sygdomme.

Webinaret skaber grundlag for refleksion og dialog mellem de mennesker, som omgiver personer med demens i hverdagen, så den samlede viden kan danne grundlag for planlægning af omsorgsindsatsen.

Du er velkommen til at blive medlem af den lukkede facebookgruppe, Webinar Resopti, hvor spørgsmål, kommentarer og forslag kan deles til gavn for alle.

Instructor

99 DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP