Dementia Care Mapping (DCM) – del 3

0 student
 • Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelser i ældre- og demensomsorgen.
 • Varighed 9:56 min
 • Underviser: Sygeplejerske, demenskoordinator, psykoterapeut og DCM-mapper Annette Schiøtt fra www.dinindsigt.dk

I webinaret Dementia Care Mapping (DCM) – del 3, hører du sygeplejerske, demenskoordinator, psykoterapeut og DCM-mapper Anette Schiøtt fra www.dinindsigt.dk beskrive, hvad der bør overvejes efter en mapping.

Du får viden om, hvordan en styregruppe kan understøtte træning og øvelser i de tiltag, der er truffet fælles beslutning om at arbejde med i demensomsorgen. Du får indblik i, hvordan omsorgen tager afsæt i psykolog og professor Tom Kitwoods teori om den personcentrerede omsorg og, hvordan fælles faglige valg beskrives i en handleplan, så alle medarbejdere har mulighed for at følge de aftalte tiltag. I webinaret får du indblik i, at formålet med denne tilgang er at fremme trivsel og livskvalitet hos personen med demens.

Webinaret giver dig indblik i de etiske dilemmaer, der kan opstå ved valg af intern eller ekstern mapper og hvilke overvejelser ledelsen bør have i relation til hyppighed af mapping. Webinaret indeholder en præcisering af, hvor stor betydning demensfaglig ledelse, psykologisk tryghed og opbakning i det komplekse arbejde har for medarbejdernes trivsel. Webinaret afsluttes med spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.

Webinaret indeholder punkterne:

 • Introduktion
 • Nedsættelse af styregruppe
 • Træning og øvelser i faglige justeringer
 • Demensfaglig ledelse
 • Etiske overvejelser
 • Hyppighed af mapping
 • Struktur på forløbet
 • Spørgsmål til refleksion
 • Litteraturliste

Når du har set webinaret Dementia Care Mapping (DCM) – del 3, har du fulgt sygeplejerske, demenskoordinator, psykoterapeut og DCM-mapper Anette Schiøtt fra www.dinindsigt.dks beskrivelse af, hvad der skal gøres efter en mapping.

Du ved mere om, hvordan en styregruppe kan understøtte træning og øvelse i de tiltag, der er truffet fælles beslutning om at arbejde med i demensomsorgen. Efter webinaret har du indblik i, hvordan omsorgen tager afsæt i psykolog og professor Tom Kitwoods teori om den personcentrerede omsorg og hvordan fælles faglige valg beskrives i en handleplan, så alle medarbejdere har mulighed for at følge de aftalte tiltag. Når du har set webinaret ved du, at formålet med denne tilgang er at fremme trivsel og livskvalitet hos personen med demens.

Efter webinaret har du indsigt i de etiske dilemmaer, der kan opstå ved valg af intern eller ekstern mapper og hvilke overvejelser ledelsen bør have i relation til hyppighed af mapping. Du har hørt en præcisering af, hvor stor betydning demensfaglig ledelse, psykologisk tryghed og opbakning i det komplekse arbejde har for medarbejdernes trivsel.  Efter webinaret, kan du bruge refleksionsspørgsmålene individuelt eller i gruppe og du kan anvende litteraturlisten til at søge yderligere viden.

Instructor

99 DKK

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP