Hvad er neuropædagogik?

0 student
  • Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelser i ældre- og demensomsorgen.
  • Varighed:  15:23 min
  • Underviser: Lektor, sygeplejerske og psykolog Mette Wraagaard Ingstrup

I webinaret Hvad er neuropædagogik hører du lektor, sygeplejerske og psykolog Mette Wraagaard Ingstrup beskrive, hvordan neuropædagogik indeholder både den sundhedsfaglige og den pædagogfaglige tilgang i mødet med mennesker med demens. Mette har udgivet bogen Omsorg for mennesker med demens i et neuropædagogisk perspektiv, hvori hun tager afsæt i undervisningen. Du får indsigt i, hvordan neuropædagogikken henter sin viden i både biologien, psykologien, sociologien og filosofien og praktiseres med afsæt heri.

I webinaret får du undervisning om, hvordan den neuropædagogikse tilgang indebærer en systemisk, en narrativ og en anerkendende praksis. Du hører Mette Ingstrups beskrivelse af, hvordan samspillet er mellem hjerne, krop og omverden hos personen med demens og du får viden om, hvordan tilgangen fordrer omsorgsgivernes evne til at se bag om personens reaktioner og adfærd.

I webinaret hører du Mette Ingstrup fortælle om, at den neuropædagogiske tilgang kan hjælpe omsorgspersoner til at møde personer med demens med en større forståelse og til at justere egen praksis, så begge parter i relationen opnår en højere grad af nærvær og trivsel. Webinaret afsluttes med spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.

Webinaret indeholder punkterne:

  • Intro
  • Hvad er neuropædagogik
  • Sundgedsfaglig og pædagogfaglig tilgang
  • Neuropædagogik som systemisk, narrativ og anerkendende praksis
  • Spørgsmål til refleksion
  • Litteraturliste

Når du har set webinaret Hvad er neuropædagogik, har du hørt lektor, sygeplejerske og psykolog Mette Wraagaard Ingstrup beskrive, at neuropædagogik indeholder både den sundhedsfaglige og den pædagogfaglige tilgang i mødet med mennesker med demens. Efter webinaret ved du, at Mette har udgivet bogen Omsorg for mennesker med demens i et neuropædagogisk perspektiv, som hun tager afsæt i undervisningen.

Efter webinaret har du indsigt i, hvordan neuropædagogikken henter sin viden i både biologien, psykologien, sociologien og filosofien og praktiseres med afsæt heri. Når du har set webinaret ved du, hvordan den neuropædagogikse tilgang indebærer en systemisk, en narrativ og en anerkendende praksis. Du har hørt Mette Ingstrups beskrivelse af samspillet er mellem hjerne, krop og omverden hos personen med demens.

Efter webinaret har du indsigt i Mette Ingstrup fortælling om, at den neuropædagogiske tilgang kan hjælpe omsorgspersoner til at møde personer med demens med en større forståelse og til at justere egen praksis, så begge parter i relationen opnår en højere grad af nærvær og trivsel. Efter webinaret, kan du anvende Spørgsmål til refleksion til individuel eller grupperefleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.

Instructor

99 DKK

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP