Intimitet og seksualitet hos ældre

1 student

Webinaret Intimitet og seksualitet hos ældre omhandler flere aktuelle temaer. Først introduceres du til begrebet ’Det dobbelte tabu’, hvorefter du får indblik i nogle af de fysiske og hormonelle forandringer, der følger med aldringsprocessen. Du får viden om hvordan livsstilsproblemer kan have indflydelse på intimitet og seksualitet. Demens- og neuropædagogisk konsulent, Charlotte Voetmann underviser om, hvordan der med sygdom og evt. kognitive skader kan følge rolleskift i parforholdet. Webinaret omhandler den betydning det kan have for intimitet og seksualitet, at hjemmet og kroppen opleves som ’offentlig’ ejendom, når en person får brug for hjælp.

Webinaret introducerer til PLISSIT-modellen, som kan anvendes til samtaleguide for plejepersonale, der skal tale med en person eller et par om intimitet og seksualitet.

Webinaret lægger op til refleksion og dialog mellem ledere, medarbejdere og pårørende i ældre- og demensomsorgen.

Webinaret indeholder punkterne:

 • Præsentation af Charlotte Voetmann
  1. Det dobbelte tabu
  2. Fysiske og hormonelle forandringer
  3. Livsstilsproblemer
  4. Rolleskift, hjemmet og kroppen bliver ‘offentlig’
  5. Kognitive forandringer, dysfunktioner i hudsans
  6. Samtalen om seksualitet – PLISSIT-modellen
 • Spørgsmål til refleksion
 • Litteraturliste 

Når du har set webinaret Intimitet og seksualitet hos ældre, har du viden om begrebet ’Det dobbelte tabu’. Du ved, hvordan fysiske og hormonelle aldringsforandringer og livsstilsproblemer kan have indflydelse på intimitet og seksualitet hos ældre. Efter webinaret har du indblik i, hvordan der kan opleves rolleskift i et parforhold, når fysiske og/eller kognitive funktionsnedsættelser bliver en del af hverdagen, og behovet for hjemmepleje eller plejecenter bliver nødvendigt. Når du har set webinaret, kender du til tegn på dysfunktioner i hudsansen og du ved, hvordan man med bevidst berøring og evt. samtale ud fra PLISSIT-modellen kan støtte personer, der har udfordringer med intimitet og seksualitet.

Webinaret skaber grundlag for refleksion og dialog mellem ledere, medarbejdere og pårørende i ældre- og demensomsorgen.

Du har som deltager i webinaret mulighed for at blive medlem af den lukkede facebookgruppe, Webinar Resopti, hvor spørgsmål, kommentarer og forslag kan deles til gavn for alle.

Instructor

99 DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP