Blog

Dementia Care Mapping (DCM) – del 2

21. juni 2022

Dementia Care Mapping (DCM) er en metode, der sætter fokus på omsorgskvaliteten i relation mellem personen med demens og medarbejdere. Sygeplejerske, demenskoordinator, psykoterapeut og DCM-mapper Anette Schiøtt fra www.dinindsigt.dk fortæller i webinaret Dementia Care Mapping (DCM) – del 2 hvilke overvejelser hun har i forberedelsen af en mapping. Den konkrete gennemførelse af evalueringsmetoden Dementia Care Mapping (DCM) realiseres i flere trin og hun beskriver hvilke etiske overvejelser hun gør, for at alle parter kan finde tryghed i at deltage i evalueringsprocessen.

En vigtig del af processen er feedback til medarbejdere og ledelse og en fælles faglig refleksion, som indeholder at lave en handleplan for omsorgen til den enkelte person med demens. Omsorgen tager afsæt i psykolog og professor Tom Kitwoods teori om den personcentrerede omsorg og har til formål at forbedre trivsel hos personen med demens. Det kræver en særlig uddannelse at anvende metoden DCM, hvilket du kan finde mere information om HER

Du kan med fordel se webinaret Dementia Care Mapping (DCM) – del 1, hvor Anette Schiøtt giver indsigt i DCMs formål, baggrund og fundament. I Kølvandet på Dementia Care Mapping (DCM) – del 2 kommer Dementia Care Mapping (DCM) – del 3, som udfolder hvilke handlinger der følger efter en mapping.

Se webinaret HER

Som +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Dementia Care Mapping (DCM)

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP