Blog

Dementia Care Mapping (DCM) – del 3

5. juli 2022

Som afslutning på serien af webinarer om Dementia Care Mapping (DCM) udkommer nu tredje og sidste del Dementia Care Mapping (DCM) – del 3, hvor sygeplejerske, demenskoordinator, psykoterapeut og DCM-mapper Anette Schiøtt fra www.dinindsigt.dk opfordrer til overvejelser efter en mapping.

Anette Schiøtt udfolder i webinaret, hvordan en styregruppe kan understøtte træning og øvelser i de nye tiltag der er truffet fælles beslutning om at arbejde med i demensomsorgen. Demensomsorgen tager afsæt i psykolog og professor Tom Kitwoods teori om den personcentrerede omsorg og fælles aftaler beskrives i en handleplan, så alle medarbejdere har mulighed for at følge de aftalte tiltag. Formålet med at følge denne tilgang er at fremme trivsel og livskvalitet hos personen med demens.

I webinaret udfolder Anette de etiske dilemmaer, der kan opstå ved valg af mapper til at gennemføre DCM og hvilke overvejelser ledelsen bør have i relation til hyppighed af mapping. Det understreges, hvor stor betydning demensfaglig ledelse, psykologisk tryghed og opbakning i det komplekse arbejde også har for medarbejdernes trivsel.

Du kan med fordel de webinaret Dementia Care Mapping (DCM) – del 1, hvor Anette Schiøtt introducerer til Dementia Care Mappings formål, baggrund og fundament. Derefter Dementia Care Mapping (DCM) – del 2, hvor hun udfolder den konkrete gennemførelse af DCM med forberedelser, mapping, databearbejdning, feedback og handleplaner. Det kræver en særlig uddannelse at anvende metoden DCM, hvilket du kan finde mere information om HER

Se webinaret HER

Som +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Dementia Care Mapping (DCM)

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP