Blog

Hold en pause – bliv besøgsven

6. september 2018

Billede

Ser du, det hele startede med, at jeg ville gøre noget godt for et andet menneske – og så gik det helt anderledes.

På hjemmefronten havde vi – endnu engang – drøftet, hvordan vi skulle få 2 x fuldtidsarbejde, tre børn, bestyrelsesposter, udvalgsarbejde og fritidsaktiviteter til at gå op i en højere enhed. Mulighederne for aktiviteter er jo uendelige og står i kø for alle medlemmer i familien. Min udfordring er, at jeg hverken interesserer mig for porcelænsmaling, finere fransk madlavning, yoga eller andre af de mange muligheder der beskrives i brochurer og foldere, som leveres lige ved døren.

Ikke engang i kirken går jeg fri af foldere om aktivitetstilbud – børneklub, kor, netværk, fællesspisning, praktisk gruppe, internationalt netværk, spagettigudstjenester… og tilbud om at blive besøgsven…hmmm..interessant..

For at gøre en lang historie kort, så endte denne ene folder fra Besøgstjenesten med at bane vejen til et langt venskab med en dejlig kvinde på 89 år, som lige var blevet enke. Én gang i ugen har jeg en kaffeaftale – og det er med hele svineriet. Kaffe med fløde i en kop – på en underkop og til venstre herfor en fin desserttallerken med kage. Det er klasse! – og en sjælden oplevelse i mit eget hjem.

Det bedste er nu vores snakke. Snakke om hverdagen, aftensmad, børn, job, død, have, fødsler, savn, vasketøj, ægteskab og meget mere. Der er ingen der, som hende, kan berette om 40érnes, 50érnes, 60érnes og 70érnes udfordringer og glæder. Hun er knivskarp – og har sine meningers mod.

I hendes sofa er min krop i dvale – skuldrene sænkes og min puls er helt i ro. Indimellem gaber jeg – og så griner vi. Hun ved godt, at det ikke er selskabet, der keder mig.

Måske er det i virkeligheden hende, der gør noget godt for mig.  


Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP