Blog

Marte Meo 3

14. juni 2021

Marte Meo metoden kan anvendes ved både børn, voksne og ældre og kan lede til et styrket samspil og kommunikation mellem personen og omsorgsgiveren.

I demensomsorgen kan medarbejdere oparbejde kompetencer til at anvende Marte Meos 5 principper i mødet med personer med demens. Medarbejderne trænes i positivt at bekræfte personens væren og gøren, og får gennem brug af de fem Marte Meo principper mulighed for at forandre egen tilgang og adfærd, så personen med demens opnår større trivsel og tager flere initiativer.

Marte Meo superviser Gitte Henriksen præsenterer i webinaret Marte Meo 3 en konkret case, hvor medarbejdere på et plejecenter lykkes med at skabe et nyt og forbedret samspil med en person med demens, som led under selvskade, dårlig trivsel og mange afvisninger i omverdenen. Hun illustrerer, hvordan medarbejderne, gennem ændring af egen tilgang, træning og supervision, bruger principperne og kommer i mål med helt at fjerne personens trang til selvskade.

Gitte Henriksen giver også indblik i, hvordan principperne kan anvendes ved pårørende, i medarbejdergrupper og som voldsforebyggelsesmetode.

På lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© ligger nu en række webinarer som omhandler Marte Meo metoden. I Webinaret Marte Meo 1 introducerer Gitte Henriksen til Marte Meo metoden, de tre grundsten + trivselsanalysen. I webinaret Marte Meo 2 gennemgås de fem Marte Meo principper:  1. Følge initiativ; 2. Positiv bekræfte initiativet; 3. Benævne egne og andres initiativer, 4. Turtagning og 5. Positiv ledelse og i Marte Meo 3 illustreres brugen af metoden gennem en case.

Se webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP