Blog

Palliation og livshistorie

25. maj 2022

I den palliative indsats er det centralt at kende til personens livshistorie… ”for hvis vi ikke gør det, hvordan vil vi ellers få borgeren til at føle sig værdifuld – hvordan vil vi kunne forstå og respektere borgerens værdier, ønsker og behov, hvis vi ikke kender borgeren”, spørger Udviklingssygeplejerske Heidi Krohn Didriksen fra Hospice Søholm i Aarhus.

I webinaret Palliation og livshistorie underviser Heidi i den palliative indsats og hvordan viden om borgerens livshistorie kan anvendes. ”Vi kan fx få forståelse for borgerens smerter ved at få kendskab til livshistorien. Det kunne eksempelvis være personen, der tidligere har set sin far dø i voldsomme smerter – og nu selv har en angst for at skulle dø”.

I webinaret Palliation og livshistorie underviser Heidi Krohn Didriksen om den palliative indsats i Danmark. Hun beskriver, hvordan arbejde med borgerens livshistorie har stor betydning for kvaliteten af plejen. I webinaret beskrives Livshistoriearbejde som en metode til at få indblik i borgerens livsfortælling og borgerens beskrivelse af begivenheder, holdninger, værdier og relationer, som har særlig betydning. I webinaret giver Heidi forslag til forskellige måder at arbejde med livshistorien, hun kommer med forslag til spørgsmål der kan stilles til borgeren med empati og ydmyghed. I slutningen af webinaret stilles tre spørgsmål til refleksion, som med fordel kan reflekteres i en gruppe.

Se webinaret HER

Som +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Palliation

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP