Blog

Personcentreret omsorg – ‘Best Practice’

16. december 2019

Hvordan ser personcentreret omsorg ud i virkeligheden? – altså når det ikke bare er ord, men når det kommer ud gennem hænder, fødder, hjerte, hjerne og mund? Når det er et bevidst valg, en værdi, en tilgang til mennesker, der har behov for hjælp.

Personcentreret omsorg forveksles mange gange med en sødme, som kan leveres af de fleste i korte tidsrum. – Men Personcentreret omsorg er langt mere end det.

For at udleve Personcentreret omsorg er det nødvendigt med bevidsthed om brugen af egen personlighed i arbejdet, om modtagelighed, om lydhørhed, om sanselighed, tillid og viden. Viden om blandt andet personen med demens’ personlighed, livshistorie, helbred, neurologisk svækkelse og måde at være sammen med andre på.

I mødet med Social- og sundhedsassistent, Iben Juul Nielsen, fra Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården i Viborg har jeg set eksempler på, hvordan Personcentreret omsorg kan se ud ’in real life’ – altså når det kommer ud gennem hænder, fødder, hjerte, hjerne og mund.

Iben er god at lære af og skøn at lytte på.

I Webinaret Personcentreret omsorg – ’Best practice præsenteres elementer af psykolog og professor Tom Kitwoods teori i et samspil med Iben Juul Nielsens fortælling om den daglige praksis hun forsøger at udleve i sit arbejde som Social- og sundhedsassistent på sin arbejdsplads. Se Webinaret HER

Iben modtog i 2019 Sundheds- og ældreministeriets Demenspris for sit arbejde med personer med demens og deres pårørende.

I webinarerne Personcentreret omsorg 1, 2, 3 og 4 præsenteres psykolog og professor Tom Kitwoods teori om personcentreret omsorg. Se HER.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP