Blog

Personcentreret omsorg – brug af livshistorier i plejen

10. november 2021

Den personcentrerede omsorg personliggør og individualiserer plejen til personen med demens. For at tage afsæt i personens perspektiv har plejepersonale derfor behov for viden om personens livshistorie, vaner, værdier, behov og præferencer.

Der findes mange forskellige former, typer og metoder man kan udforme livshistorier på. Livshistorien kan fx være i form af tekst, billeder, scrapbog, et livstræ eller i en digital form. Den kan også brede sig over flere livsfaser og beskrives kronologisk eller med nedslag i særligt betydningsfulde livsbegivenheder.

I webinaret Personcentreret omsorg – brug af livshistorier i plejen giver sygeplejerske, ph.d. og docent Diana Schack Thoft fra Professionshøjskolen UCN, indblik i livshistoriens betydning for personen med demens og hun beskriver nogle af de udfordringer plejepersonalet med fordel, kan tage højde for i arbejdet.

Diana underviser om, hvordan livsfortællingen påvirker oplevelsen af identitet, oplevelsen af sygdom og påvirker plejen. I webinaret giver Diana GODE RÅD i forhold til det indledende arbejde, udarbejdelse af livshistorier, beskrivelse af livshistorier og arbejdsforhold der har betydning i livshistoriearbejde. Se webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP