Blog

Samtaleblomsten – del 2

24. august 2021

Psykolog og professor Tom Kitwoods beskrivelse af de fem psykologiske behov; Trøst, tilknytning, inklusion, beskæftigelse og identitet, anvendes ofte i demensomsorgen i en trivselsanalyse og som afsæt for at vælge målrettede indsatser i samarbejdet med personer med demens.

I det seneste webinar Systematik i pårørendesamarbejde gav leder af Plejecenter Østervang, Lene Arved Nielsen, os et indblik i baggrund, metode og resultater af pårørendesamtaler, som er bygget op omkring Tom Kitwoods teori. Teorien beskriver de fem psykologiske behov som klyngebehov, der er tæt forbundne. Det antages, at de fem psykologiske behov findes hos alle mennesker, hvilket den systematiske arbejdsmetode i pårørendesamtaler tager af sæt i.

I webinaret Samtaleblomsten – del 2 illustrerer Lene Arved Nielsen, hvordan metoden sikrer, at pårørendes psykologiske behov imødekommes gennem disse systematisk opbyggede samtaler. Hun viser, hvordan både før-indflytningssamtale, indflytningssamtale, 3. mdr. samtale og årssamtalen er konstrueret, så både borgerens og pårørendes psykologiske behov drøftes og indsatser målrettes derefter. Metoden har vist gode resultater og en høj grad af pårørende tilfredshed og tryghed i samarbejdet.

Webinaret Systematik i pårørendesamarbejde – baggrund, metode og resultater – del 1 kan med fordel ses før Samtaleblomsten – del 2, idet de to webinarer er sammenhængende. Se webinaret Samtaleblomsten – del 2 HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP