Blog

Spørgsmål og svar om COVID-19

18. marts 2020

Både Statsministeriet og sundhedsmyndighederne melder klart ud i disse dage.

??Vask dine hænder tit eller brug håndsprit, host og nys i dit ærme, begræns fysisk kontakt, vær opmærksom på rengøring, ældre og kronisk syge- hold afstand og bed andre om at tage hensyn?? Kort og godt.

Er der så mere at være i tvivl om…?… Nej, vil nogen hævde…. Men disse personer arbejder givetvis ikke i ældre- og demensomsorgen⁉

Hver en medarbejder i ældre- og demensomsorgen ved, at forholdsreglerne er vigtige at efterleve. Og der er stor aktivitet og kreativitet i gang på alle landets plejecentre og i hjemmeplejeområder, for at nedbringe beboernes, pårørendes og medarbejderes risiko for at blive syg.

Dog må vi erkende, at der fortsat er mange ’gråzone-områder’ og dilemmaer, der opstår, hvis arbejdet udføres i relation til en person med demens eller anden kognitiv svækkelse. Der det ikke altid helt ligetil at anvise en person med demens, når bevægefriheden indskrænkes, den nære fysiske kontakt begrænses og håndhygiejne intensiveres…. I særlige situationer, hvor en person med demens skal isoleres, opstår fx et etisk dilemma, hvor selvbestemmelsesretten kolliderer med forhold i den nye Epidemilov.

Der er fortsat mange spørgsmål, der rejser sig i det daglige arbejde – og der skal laves mange individuelle vurderinger, både i relation til borgernes og egen sikkerhed.

I Webinaret Spørgsmål og svar om COVID-19 i ældre- og demensomsorgen forsøger cand. med, ph.d., lektor, og afdelingslæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling, AUH, Christian Wejse, at give svar på tvivlsspørgsmål, som er rejst i ældre- og demensomsorgen.

I denne særlige situation, har jeg lagt COVID-19 relaterede Webinarer ud til GRATIS fri afbenyttelse af alle.  Det kan fx være pårørende, ledere, medarbejdere i ældre og demensomsorgen.

Webinaret Spørgsmål og svar om COVID-19 i ældre- og demensomsorgen findes HER (opret brugernavn/adgangskode)

Webinaret Krydspres i ældre- og demensomsorgen – en opmuntring findes HER (opret brugernavn/adgangskode)

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP