Blog

Trinvold-skemaet

22. marts 2022

Også personer med udviklingshæmning har en stigende levealder og er dermed i højere risiko for at udvikle demens. Det kalder på særlig opmærksomhed i forhold til kompetenceudvikling af medarbejdere, som arbejder med denne målgruppe – både i relation til den pædagogiske tilgang, men også i udvikling af systematiske arbejdsmetoder, som kan understøtte ensartethed og kvalitet i plejen.

I webinaret Trinvold-skemaet, udviklingshæmning og demens, giver socialpædagog Nita Themsen fra botilbuddet Østerled i Gentofte et indblik i, hvordan de på Østerled arbejder med Trinvold-skemaet.

Skemaet anvendes til at observere ændringer i adfærd og funktionsevne hos personer med udviklingshæmning, og kan indgå som supplement i en eventuel udredning for demens.

I webinaret gennemgår hun skemaets fem hovedområder om: 1. Motoriske funktioner, 2. Intellektuelle funktioner, 3. Følelsesmæssige funktioner, 4. Basale funktioner og 5. Sædvanlige symptomer ved demens. Herefter giver Nita et indblik i, hvordan medarbejderne samarbejder om at vurdere funktionsniveauet hos borgere med udviklingshæmning og hvordan de efterfølgende anvender resultaterne ved faglige møder, hvor årsager analyseres og fælles indsatser aftales.

Nita Themsen fortæller, hvordan den systematiske arbejdsmetode kan støtte medarbejdere i at fastholde fælles faglige aftaler og et skærpet blik på selv små ændringer hos personen med udviklingshæmning.

Se webinaret HER

Som +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Udviklingshæmning og demens

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP