Blog

Højrisikojobs under COVID-19 i ældre- og demensomsorgen

30. marts 2020

I ældre- og demensomsorgen har situationen omkring COVID-19 forandret hverdagen markant for både borgere, pårørende og medarbejdere. Aldrig før har vi, på så kort tid, skulle forholde os til så indgribende nye anbefalinger, restriktioner, forbud, procedurer og nyopståede etiske dilemmaer.

Det er en opløftende, at befolkningen generelt bakker godt op om hinanden i denne tid – og mantraet meldt ud fra myndighederne er også fortsat, at: ”vi skal stå sammen”. I Resopti modtager jeg mange tilbagemeldinger fra plejecentre, hjemmeplejeområder, pårørende og fra min ’besøgsvært’ (læs:veninde) på 91 år, som jeg besøger hver uge på hendes plejecenter. I denne tid kan jeg kun ’mødes’ med hende over telefonen, hvilket er vanskeligt, når den ene af os har temmelig nedsat hørelse…

…både som pårørende, medarbejdere og borgere oplever vi situationen omkring COVID-19 fra hver vores perspektiv, og danner billeder af ’sandheden’ ud fra denne position. Ja, vi skal stå sammen… og for, at det fortsat kan være muligt, må vi søge hen mod en forståelse for hinandens forskellige måder at reagere på under denne COVID-19 pandemi.

Jeg har haft mulighed for at tale med leder af Institut for Belastningspsykologi, psykolog Rikke Høgsted, som i det GRATIS Webinar: Højrisikojobs under COVID-19 i ældre- og demensomsorgen, giver indblik i individuelle og gruppereaktioner, som kan opstå, når man i højrisikojobs bliver konfronteret med traumer eller høj følelsesmæssig belastning, som det aktuelt opleves under COVID-19 pandemien.

Rikke Høgsted gennemgår både kognitive, kropslige og følelsesmæssige reaktionsmønstre og giver bud på, hvordan man kan forstå sig selv og andre i sådanne situationer. Hun kommer også med konkrete forslag til, hvad man kan gøre for at holde hovedet koldt, hjertet varmt og begge ben på jorden i samarbejdet mellem ledelse, kollegaer, borger og pårørende.

Se med i det GRATIS Webinar Højrisikojobs under COVID-19 i ældre- og demensomsorgen HER

+Medlemmer af Webinar Resopti© kan se webinaret på Webinarsamlingen under kategorien Ekstra*COVID-19.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP