Blog

Huntingtons sygdom

13. april 2021

Huntingtons sygdom er en arvelig neurodegenerativ sygdom. I de tilfælde, hvor sygdommen opstår i en tidlig alder (før 60 år) udvikler de fleste personer med Huntingtons Sygdom demenssymptomer.

Tidligere blev sygdommen kaldt Huntingtons Chorea eller Chorea Huntington på grund af de vridende og ufrivillige bevægelser, som borgere med Huntingtons Sygdom udvikler. Chorea betyder ’dans’ på græsk. Siden har det vist sig, at der ofte opstår både psykiske og kognitive symptomer inden borgeren rammes af de motoriske symptomer – og derfor har tilstanden skiftet navn til Huntingtons Sygdom.

I webinaret Huntingtons Sygdom underviser hoveduddannelseslæge, Lene Holst Andersen, fra medicinsk afdeling i Randers om triaden af symptomer, der omfatter både motoriske, psykiske og kognitive symptomer.

Hun giver indblik i et typisk sygdomsforløb, pleje- og behandlingsmuligheder ved personer med Huntingtons Sygdom.

Borgere med Huntingtons Sygdom vil i de fleste tilfælde få behov for en plejebolig og helt kompenserende pleje og Lene Holst Andersen peger på den personcentrerede omsorg som velvalgt tilgang til disse borgere. Hun fortæller derudover om fokus på borgerens ernæringsbehov, faldtendens og samarbejde med pårørende.

Webinaret afsluttes med spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.

Se webianaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP